Att skapa det perfekta smycket

Du som människa är unik, och därför vill vi göra ett unikt smycke åt dig. Ett smycke ska inte bara vara vackert utan också spegla din personlighet. Du får ett smycke som är tillverkat av våra duktiga guldsmeder och är helt igenom ett hantverk, med ett värde och kvalitet som varar i generationer. Hos Wranges har du full frihet att skapa just det smycke som du själv önskar.

OMARBETA DINA GAMLA SMYCKEN

I vår verkstad reparerar och omarbetar vi dina gamla smycken. Tillsammans med vår personal kan du gå igenom vilka alternativ som finns och få förslag på olika omarbetningar. Vi utför alla typer av reparationer,
storleksändringar och omarbetningar på dina ringar och smycken.
Trasiga pärlhalsband som behöver träs om utförs av vår specialist på pärlor.

Så här går det till

Processen för reparation, omarbetning eller nytillverkning av ett smycke ser olika ut beroende på omfattning av arbete som smycket kräver.

Vid en reparation lämnas smycket till vår personal i butiken som skriver en reparationsorder och ni får ett kvitto med ett färdigdatum. Verkstan ligger i samma hus så dagen efter har våra guldsmeder ert ärende.

Vid omarbetning av ett gammalt smycke hjälper vår kunniga personal till med skisser och idéer på hur man kan förändra smycket till det som önskas. Ett kostnadsförslag tas fram och en omarbetningsorder skrivs med ett färdigdatum.

Vid nytillverkning av ett smycke, får ni en kostnadsfri konsultation. Med en av våra konsulter slår vi oss ner i lugn och ro i vår vackra juvelavdelning. Tillsammans diskuterar vi era önskemål, ni får ett kostnadsförslag därefter
görs beställningen på smycket som vi sen låter tillverka i vår ateljé.

Vanliga frågor

Vad behöver ni veta för tillverka en ring till mitt frieri?

Att fria till sin kärlek kan göras på olika vis. Önskar ni tillverka en ring till frieriet är det viktigt att vara ute i god tid. Ringstorleken på er blivande fru/man är väsentlig, när ni har tänkt överraska med att fria.

Vilken leveranstid kan man förvänta sig?

Att tillverka en vigselring har en leveranstid på upp till fyra veckor. Det kan gå mycket fortare men det kan också ta längre tid beroende på hur avancerad ringen är och hur mycket guldsmederna är belastade. Var gärna ute i god tid. Vi strävar efter att kunna hjälpa alla, även om tiden är knapp.

Vilka stenar kan man välja?

Det finns många olika stenar att välja på men den mest populära är den runda briljantslipade diamanten. En briljant ger dig normalt sett den bästa balansen mellan slipning, färg och klarhet. Kvalitetsbedömning av diamanter görs med utgångspunkt från de s.k. fyra C:na som står för Clarity, Color, Cut och Carat. Utförligare information om val av stenar hjälper gärna våra konsulter er med.

Hur många karat är det i era smycken?

Våra guldsmycken är i 18K guld.

Varifrån kommer era diamanter?

Vi handlar endast med konfliktfria diamanter som följer The Kimberly Process Protocol. Våra diamanter kommer från diamantbörsen i Antwerpen. Ett certifikat på diamanter från 0,50 ct medföljer det nytillverkade smycket.

Hur mäter jag storlek på ringar?

Vid beställning av en ring tar våra konsulter ringmåttet. Är det en överraskning eller ett frieri är det bra att ta med en ring som passar din blivande fru/man.

Kan man få hjälp att rengöra eller reparera sina smycken hos er?

Absolut, vi rengör, putsar och reparerar smycken i både guld och silver i vår ateljé.

Vad är försäkringsvärdering?

Försäkringsvärdering är en värdering av smycken. Värderingen utförs av vår juvelerare som är auktoriserad värderingsman hos Västsvenska Handelskammaren. En korrekt värdering är viktig för att kunna teckna rätt försäkring hos försäkringsbolaget och för att få rätt ersättning vid skada eller stöld.

Vad gäller när man ska försäkra sina smycken?

Vi rekommenderar dig att kontakta ditt försäkringsbolag för att ta del av vilka villkor som gäller för din försäkring.