ALLMÄNT
Wranges tillämpar såväl Konsumentköpslagen som Distansavtalslagen. För att handla i vår webshop ska du ha fyllt 18 år.

ORDER
Placerad order innebär att du har accepterat våra köp- och leveransvillkor. Wranges Juvelerare AB ansvarar inte för tryckfel och förbehåller sig rätten att genomföra prisändringar. Det pris som anges vid datum för köp gäller dock alltid.

PERSONLIGA UPPGIFTER
Kunden ansvarar för att de personliga uppgifterna i beställningen är de rätta, var noga med att adress och postnummer blir korrekt så det vi skickar hamnar rätt.

PRISER
Samtliga priser är angivna i svenska kronor och angiven moms är 25 %. Priset angivet när du lägger din beställning är det som gäller.

FRAKTKOSTNAD
Vi skickar alltid din order frakfritt. Paketet skickas med Posten och går till den adress du angivit på beställningen. Vi levererar för närvarande inte till andra länder än Sverige.

BETALNINGSVILLKOR
Betalning görs med giltligt kreditkort, kopplat till VISA eller MASTERCARD. Leverans sker så snart betalningen gått igenom om inget annat anges vid produkten. Vi använder oss av SSL-krypterad kommunikation vilket innebär högsta möjliga säkerhet vid kortbetalning.

LEVERANSVILLKOR
Samtliga produkter levereras från vårt lager inom 2-3 dagar såvida inget annat angivits. Transporttiden inom Sverige är normalt 1-2 arbetsdagar. Leverans sker via Posten direkt hem till din brevlåda beroende på postnummer som angavs i kunduppgifterna. Kunden ansvarar för att rätt leveransadress är angivet. Dahlgren est.1918 har sina paket försäkrade vid postgång men detta gäller inte om adressen som kunden angivit är felaktig.

FELAKTIGA UPPGIFTER/EJ UTHÄMTADE LEVERANSER
Wranges Juvelerare AB tar ej ansvar för förlorade försändelser som orsakats av felaktiga leveransuppgifter som angivits i kunduppgifter.

BYTESRÄTT/ÖPPET KÖP
Du har rätt att returnera din vara inom 14 dagar efter att du fått din leverans. Var vänlig och meddela oss på mail: info@wranges.se där du informerar om produkt, ditt ordernummer, namn och adress. Var också vänlig och ange anledning till returen samt om du önskar ersättningsvara. Om du önskar att returnera utan ersättningsvara ansvarar du för risk samt transportkostnader. Vi sänder ett e-mail när vi erhållit den returnerade varan och accepterat denna.

En vara som skickas tillbaka ska självklart alltid vara i oanvänt skick och den ska även ligga i det emballage den kom i (plastpåse/tygpåse). Om varan är använd eller kommer tillbaka utan sitt emballage gäller inte bytesrätten/ångerköpet.

LAGRING AV PERSONUPPGIFTER OCH ANPASSNING TILL GDPR

I samband med din registrering och beställning godkänner du att vi lagrar och använder dina uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja avtalet gentemot dig. Dina uppgifter kan också användas till nyhetsbrev från Wranges, men inga uppgifter kommer att säljas eller föras vidare till tredje part. Du har enligt Personuppgiftslagen rätt att få den information som vi har registrerat om dig. Om den är felaktig, ofullständig eller irrelevant kan du begära att informationen ska rättas eller tas bort. Kontakta oss i så fall via e-post. Dina uppgifter sparas i max två år om avtalet har fullföljts. Har din del av avtalet inte fullföljts sparar vi uppgifterna tills så skett.

Vissa uppgifter sparas längre, detta eftersom vi är skyldiga att kunna redovisa vår bokföring enligt bokföringslagen.

Vi använder Google Analytics som analysverktyg för hemsidan https://wranges.se. Efter 14 månader raderas användar- och händelsedata. Om du vill att data ska raderas tidigare, kontakta oss via e-post.