Juvelerare | Artiklar | Smycken

Tio ikoniska smycken som du borde känna till

Under historiens gång har smycken inte bara prisats för deras skönhet, men de har också gett oss inblick i gamla kulturer, personliga berättelser och historiska händelser. Det finns vissa smycken som har transcenderat tid och mode, och blir ikoniska. Dessa smycken har berättelser att berätta om tidsepoker och individer, de bär på symbolik och kultur. Här är tio ikoniska smycken som du bör känna till.

Kartiers Love armband

Ett modernistiskt smycke skapat av Cartier år 1969, Love-armbandet har blivit ett symbol för tidlös lojalitet och romantik. Inspirerat av idealet om oskiljaktbar kärlek är detta armbandet unikt konstruerat så att det bara kan öppnas och stängas med ett specialfäste, vilket ger ett tecken på obrottslig kärlek.

Tiffany’s diamant solitaire ring

Sedan Tiffany & Co. introducerade sin ikoniska diamant solitaire ring 1886, har den blivit en symbol för elegant förlovning. Med sin unika, lyftade sexkloiga inställning, visar designen upp solitärdiamanten i full glans och glitter.

Van Cleef & Arpels Alhambra halsband

Alhambra halsbandet skapades av den franska juveleraren Van Cleef & Arpels på 1960-talet. Dess stiliserade fyrklöver-design har blivit en symbol för lycka, hälsa, rikedom och kärlek.

Chanel’s pärlhalsband

Coco Chanel revolutionerade smyckesvärlden med introduktionen av det kostsamma pärlhalsbandet på 1920-talet. Med sin multiple-sträng design, gav Chanel’s pärlhalsband ett vardagligt och elegant alternativ till mer formella smycken.

Bulgari’s Serpenti armband

Detta armband, med sitt slående orm-design, blev ikoniskt på 1960-talet när det bars av Elizabeth Taylor under inspelningen av Cleopatra. Det är fortfarande en av juvelerher Bulgari’s mest kända och älskade kollektioner.

Rubin och diamant halsband från Harry Winston

Skapat av den berömda amerikanska juveleraren Harry Winston, är detta fantastiska halsband laddat med rubin och diamant. Dess bländande design uppmärksammar de intensiva färgerna och den bländande glansen i rubiner och diamanter.

Mikimoto’s pärlhalsband

Kokichi Mikimoto, grundaren av Mikimoto Pearl, var den första att skapa kultiverade pärlor på 1890-talet. Hans pärlhalsband skapade en revolution inom smyckenindustrin och hans pärlhalslänkar är fortfarande världskända idag.

Graff’s hjärtformade diamant halsband

Ett annat känt smycke är Graff’s hjärtformade diamant halsband. Med sina imponerande hjärtformade diamanter, visar detta halsband Graff’s expertis i att skapa extraordinära smycken.

Fabergé-äggen

Skapat av juveleraren Peter Carl Fabergé på begäran av den ryska tsaren, är Fabergé-äggen mästerverk av juvelerarkonst. Varje ägg innehåller ett unikt, intrikat inre överraskning vilket gör dem till verkliga samlarobjekt.

Boucheron’s frågor-kollektion

Ett av de mest innovativa smyckena av 2000-talet, Frågor-kollektionen av Boucheron, bara namnet på denna kollektion väcker ett leende på läpparna. Dessa lyxiga juveler tar form av olika djur, med Moveable element som ger en lekfull touch. Smycken är mer än bara dekoration. De representerar vår historia, kultur och mest intima känslor. Var och en av dessa ikoniska smycken berättar sin egen unika historia och fortsätter att inspirera och fascinera generationer av smyckesälskare.

Vanliga frågor

Vilket smycke är mest känd som symbol för kärlek och lojalitet?

Smycket som är mest känt som symbol för kärlek och lojalitet är Cartier’s Love-armband. Detta unika armband, som endast kan öppnas och stängas med ett specialfäste, har blivit ett tidlöst symbol för obrytbar kärlek.

Vilket smycke anses vara det mest eleganta förlovningsringen?

Tiffany & Co.’s diamant solitaire ring anses vara det mest eleganta förlovningsringen. Med sin unika inställning som lyfter fram solitärdiamanten i full glans och glitter, har detta ring blivit en symbol för elegant förlovning.

Vad symboliserar Van Cleef & Arpels Alhambra halsband?

Van Cleef & Arpels Alhambra halsband symboliserar lycka, hälsa, rikedom och kärlek. Detta kända halsband har en stiliserad fyrklöver-design som har blivit en ikonisk symbol för positivitet och välgång.

Vad gjorde Chanel’s pärlhalsband revolutionerande?

Chanel’s pärlhalsband revolutionerade smyckesvärlden genom att erbjuda ett vardagligt och elegant alternativ till mer formella smycken. Med sin multi-kedje design bröt Coco Chanel normerna och gav kvinnor möjlighet att bära pärlor i en mer avslappnad och modern stil.

Vem bar Bulgari’s Serpenti armband för att göra det ikoniskt?

Bulgari’s Serpenti armband blev ikoniskt när det bars av Elizabeth Taylor under inspelningen av Cleopatra på 1960-talet. Detta slående orm-designade armband är fortfarande en av Bulgari’s mest älskade och kända kollektioner.

Vilket smycke är känt för sina intensiva färger och bländande glans?

Rubin och diamant halsbandet från Harry Winston är känt för sina intensiva färger och bländande glans. Detta fantastiska halsband är laddat med rubiner och diamanter som sätter färg och glans i centrum.

Vem skapade den första kultiverade pärlan och när?

Kokichi Mikimoto, grundaren av Mikimoto Pearl, skapade den första kultiverade pärlan på 1890-talet. Hans innovativa teknik revolutionerade pärlindustrin och hans pärlhalsband är fortfarande kända över hela världen idag.

Vad kännetecknar Graff’s hjärtformade diamant halsband?

Graff’s hjärtformade diamant halsband kännetecknas av imponerande hjärtformade diamanter som visar upp Graff’s expertis i att skapa extraordinära smycken. Dessa halsband är en symbol för kärlek och elegans.

Vad är speciellt med Fabergé-äggen?

Fabergé-äggen, skapade av juveleraren Peter Carl Fabergé på begäran av den ryska tsaren, är mästerverk av juvelerarkonst. Varje ägg innehåller en unik och intrikat inre överraskning, vilket gör dem till eftertraktade och värdefulla samlarobjekt.

Vilken smyckekollektion har en lekfull touch med sin rörliga design?

Boucheron’s Frågor-kollektion är en smyckekollektion som har en lekfull touch med sin rörliga design. Dessa lyxiga juveler tar form av olika djur och utstrålar både skönhet och lekfullhet.